4 voordelen van een stalen deur in je interieur | RTL Nieuws

2021-11-16 15:59:44 By : Ms. megan gu

Je zult hard moeten zoeken naar een woonprogramma of tijdschrift waar het niet in voorkomt: de zwarte stalen deur. En dat is niet voor niets, want zo'n stijlvolle deur heeft veel voordelen.

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken werden Merel en Yort verrast met een prachtige eengezinswoning in Assendelft. Meteen bij het betreden van hun nieuwe woning valt de zwartstalen deur op vanuit de hal naar de woonkamer. Een interieuritem dat je steeds vaker ziet, en terecht! Het heeft veel voordelen om zo'n stalen (of aluminium) eyecatcher toe te voegen aan je interieur. Samen met deurenspecialist SimpelGers hebben wij deze voordelen voor u op een rijtje gezet.

Het grote voordeel van een stalen deur met glas ten opzichte van een normale 'gesloten' deur is natuurlijk dat je er doorheen kunt kijken en dat er meer licht de aangrenzende kamers binnenkomt. En dat zorgt er weer voor dat deze ruimtes groter lijken en meer één geheel vormen dan bij een gesloten deur tussen de twee ruimtes. En wat dacht u van een stalen wand of roomdivider als u een ruimte wilt opdelen (bijvoorbeeld in een woon- en werkgedeelte)? Met zo'n wand of scheidingswand creëer je een duidelijke scheiding, zonder dat je uit één of beide kamers licht onttrekt.  

In veel huizen zie je die kleine raampjes boven de binnendeuren, dit noemen we dakramen. Ze zijn geplaatst om wat licht binnen te laten van de ene ruimte naar de andere, maar echt mooi is het meestal niet… Met stalen of aluminium binnendeuren heb je deze ouderwetse lichtkoepels niet meer nodig. Het is mogelijk om het kozijn van deze deuren door te laten lopen tot aan het plafond en uw deur ook! Behalve dat dit veel extra licht doorlaat, laat het je kamers ook hoger lijken. En heb je nu een kamer die je liever aan het zicht onttrekt (bijvoorbeeld je toiletruimte of een kast), overweeg dan een stalen of aluminium deur met matglas. Hierdoor wordt de deur minder transparant, maar behoud je wel het ruimtelijke effect.

Wilt u ook zo'n mooie stalen deur, maar kijkt u op tegen de verbouwing die dit met zich meebrengt? Niet nodig, want er wordt een deur van SimpelGers voor je neus geplaatst en dat is zo gedaan. Uw bestaande kozijn wordt gebruikt of deuren worden voorzien van een nieuw passend kozijn. Is het het waard?

En last but not least geeft een stalen deur elk interieur een instant upgrade. De combinatie van het stoere en robuuste materiaal met het elegante, slanke design maakt het een eyecatcher die echt iets doet voor je ruimte. En in eerste instantie denk je misschien dat zo'n deur vooral past in een strak en modern interieur, maar een stalen deur misstaat zeker niet in een meer klassiek of meer landelijk interieur, en kan voor een heel mooi en stijlvol contrast zorgen.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de deuren van SimpelGers? Ga naar de website voor meer informatie en een overzicht van alle mogelijkheden.

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.